Чергові урочистості відбулися в Українській Духовній академії рідновірів. 29 листопада 2013 року був заслуханий захист дипломних робіт випускників Академії та проведена співбесіда з абітурієнтами, яких було прийнято в студенти УДАР.

Цей день розпочався з обряду Богославлення, що проводився просто неба і де була складена спільна пожертва Рідним Богам, а також почуті молитви, які окремо проголошували його учасники, що представляли кожний свій реґіон.

Трохи згодом, вже у приміщенні, на тих випускників, що закінчили Академію у квітні поточного року, чекала приємна церемонія вручення дипломів УДАР. Після напутнього слова ректора Академії Галини Лозко їх отримали Волелюб Сліпоконь (Богословський ф-т), Макоша Грекова (Богословський ф-т), Дана Фесенко (Богословський ф-т), Лада Краснокутська (жрецький ф-т).

Ректорат, який, окрім ректора, представляли проректор з наукової роботи, доктор філософії образотворчого мистецтва Кінґстонського ун-ту США Віктор Крижанівський, проректор з навчальної роботи Вадим Шапошніков, проректор із соціально-комунікативної роботи Лариса Прядко, доктор технічних наук, професор Геннадій Сіренко та доктор філософії Володимир Перегінець, не роблячи перерви після вручення дипломів, провів співбесіду зі вступниками до Академії. Пересвідчившись у серйозності намірів останніх здобути вищу духовно-рідновірську освіту, ректор УДАР привела їх до присяги студентів Академії, яку вони урочисто й виголосили.

Та, мабуть, чи не найцікавішою частиною урочистих заходів було слухання дипломних робіт тих студентів, що закінчували Академію і були допущені до їх захисту. Адже тут лунали запитання і відповіді на них, виникали навіть дискусії й обговорення власних досліджень, виконаних дипломниками.

Отже, були захищені дипломні роботи з наступної тематики, досягнуто певного освітнього рівня, здобута спеціальність і присвоєна відповідна кваліфікація таким випускникам:

- Ганущак Микола Гнатович (Богумил): «Велесова Книга — богословське джерело Рідної віри» — бакалавр; спеціальність «Богославлення»; жрець;
- Остапенко Сергій Володимирович (Ясунь): «Компаративне дослідження рідновірської і християнської аксіології» — бакалавр; с-ть «Богослов’я»; богослов;
- Мічуда Дмитро Юрійович (Велесич): «Концепція пан’арійського ренесансу у філософській спадщині Володимира Шаяна» — магістр; с-ть «Богослов’я»; богослов;
- Махтура Ведислав Яремович: «Вчення про Праву, Яву, Наву в Рідній вірі» — магістр; с-ть «Богославлення»; жрець.

Рецензентами виступили жриця галицька Ярина Гамаль та д. т. н., професор Геннадій Сіренко.

Того ж дня на засіданні ректорату було ухвалене рішення видати випускникам дипломи відповідного зразка. Потім усі учасники навчального процесу знялися для колективної фотографії на згадку.

А 1-го грудня вже для нових студентів Академії були проведені перші лекційні заняття.

Прес-служба УДАР

 



Більше світлин у Facebook